Bliv fundet på Google: Sådan gør du

  • juli 19, 2022
  • SEOlytics
  • 5 min read

Bliv fundet på Google med vores simple tjekliste. Vi har oprettet en simpel tjekliste til dig der har en online forretning, og gerne vil i gang med at blive fundet på Google.

Inden du læser denne tjekliste, så foretag en søgning på google på dit domænenavn. Søg på: site:ditdomæne.dk

Så skulle du gerne få en oversigt over alle de sider fra dit website, som Google har indekseret allerede. Hvis der slet ikke er nogen søgeresultater, har Google ikke indekseret nogen af dine sider endnu.

Bliv fundet på Google med et Sitemap

Hvis du har haft din hjemmeside eller webshop i en længere periode, og du stadig ikke kan finde nogle af dine links på Google, så tjek at du har et sitemap.

Et sitemap er en fil, typisk i XML format, som bruges af søgemaskinerne til at finde alle de undersider du har på dit website, hvornår de sidst blev opdateret og hvilken prioritet de specifikke undersider har.

Du kan eventuelt tjekke om du allerede har et sitemap ved at gå til www.ditdomæne.dk/sitemap.xml

I de fleste tilfælde vil der ligge et sitemap på den URL, men det er ikke altid sikkert. Hvis du ikke har et sitemap, så undersøg om det er muligt at generere et i dit system. Hvis ikke der er plugins eller lign til den slags i dit specifikke system, så anbefales det at du laver et selv, eller hyrer en udvikler til at gøre det.

Når du har fundet eller oprettet dit sitemap, så indsend det i Google Search Console. Det gør du under Indeks -> Sitemaps

Hvis du ikke har oprettet en Google Search Console bruger, så sørg for at gøre det med det samme. Det er et effektivt og brugbart værktøj til at forstå hvilket af dit indhold Google har crawlet og indekseret.

Arbejd med linkbuilding

Google crawler altid tusindvis af forskellige hjemmesider og websites. Hvis de ikke har crawlet din endnu, eller indekseret den, så anbefales det at arbejde med linkbuilding.

Linkbuilding er når andre hjemmesider linker til din hjemmeside. Så hvis Google er i gang med at crawle en hjemmeside, som linker til din hjemmeside, så bliver de gjort opmærksom på at din side eksistere.

Den bedste måde at arbejde med linkbuilding på, er ved at få andre sider til at linke til din side. Dette kaldes backlinks. Så en effektiv måde at blive fundet på Google på, er ved at få så mange relevante og stærke backlinks som muligt.

Sørg for, at indholdet er relevant

Hvis du vil blive fundet på Google, så skal du også lave godt indhold, som er optimeret til søgemaskinerne. Den letteste måde at gøre det på, er ved at følge vores guide som omhandler SEO for begyndere.

Når du skal optimere dit indhold til søgemaskiner, så er der en del ting du skal huske.

Husk dine H-tags

Sørg for at dele din afsnit op med over- og underoverskrifter. Hverken almindelige mennesker eller søgemaskiner gider at læse 1.200 ord, som ikke er opdelt med overskrifter.

Så brug dine H-tags effektivt, så du er sikker på at søgemaskiner og almindelige mennesker kan og gider at læse dit indhold.

Brug alt-tekster til billeder

Billeder har en stor SEO værdi. De er fængende, og mange bruger bl.a. også Googles billede-søgefunktion, til at finde relevant indhold.

Billeder har en stor SEO værdi. De er fængende, og mange bruger bl.a. også Googles billede-søgefunktion, til at finde relevant indhold.

Sørg for at alle dine billeder har udfyldt alt-tekster, så Google ved præcis hvad billedet omhandler og hvorfor det er relevant for dit indhold.

Brug keywords i dine tekster

Hvis du har skrevet et indlæg om moderne mobiltelefoner, så husk at inkludere relevante ord, sætninger og keywords som din målgruppe ville søge på.

Hvis du har skrevet en lang og informativ tekst, som ikke indeholder de søgeord folk vil bruge, så kan de ikke finde dit indhold. Derfor er det ekstremt vigtigt at du har foretaget en søgeordsanalyse inden du går i gang med at skrive dit indhold. På den måde ved du hvad du skal skrive, og hvilke ord og vendinger du skal bruge.

Optimer din hjemmesides performance

En moderne måde at måle din hjemmesides performance på i dag, er ved at bruge Googles Pagespeed Insights test. Den måler hvordan din hjemmesides performance scorer ud fra nogle forskellige metrics som bliver kaldt Core Web Vitals.

Hvis du kører din hjemmeside igennem testen, og du scorer under 60 på mobil eller 80 på desktop, så er det værd at overveje hvad der kan gøres, for at optimere sidens performance.

Årsagen til det er så vigtigt, at have en side som performer godt, er fordi folk ikke har tid til at vente. Der er oftest over 1.000.000 forskellige resultater på en søgning i Google, og hvis folk forsøger at komme ind på din side, og det går langsomt eller noget ikke virker, så går de tilbage med det samme og klikker på næste resultat. Dette øger din bouncerate, og fortæller Google at den besøgende ikke fandt hvad de ledte efter på din hjemmeside. Derfor vil de nedprioritere dine søgeresultater fremover.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *